Életvezetési tréningek cégeknek


VIDEÓ 1 VIDEÓ 2

AZ EGÉSZSÉGES DOLGOZÓ, MINT MEGTÉRÜLŐ BEFEKTETÉS

Több millió ember szenved ma már krónikus gerincbántalmaktól, csökkent mozgásképességtől, nyaki, deréktáji vagy csípőben jelentkező, kínzó fájdalomérzéstől. Továbbá egyre több, a munkahelyén nehezen alkalmazkodó, és csapatban nehezen dolgozó, stresszes munkavállaló.

A számítógépezés igényli a nyak, a hát, a karok és a lábak hosszan tartó mozdulatlanságát – ráadásul ezek a helyezetek gyakran helytelenek, amely gyors fáradást okoz, és növeli a krónikus gerincfájdalmak kockázatát. Ráadásul a billentyűzet és az egér folyamatos használata az ismétlődő mozgásminták révén különböző, gyakran visszafordíthatatlan rendellenességhez vezet, ami az izmokat, inakat, idegeket és ízületeket illeti. A helytelen testtartás és stressz több mint száz különböző rendellenességet okozhat. Az emiatt jelentkező egészségügyi problémák pedig az összes táppénzen töltött munkanapok kb. 1/3-áért felelősek, és vezető okai a munkahelyi hiányzásoknak.

A cégek felelőssége abban rejlik, hogy biztosítják-e dolgozóiknak az egészségük megőrzéséhez, illetve fejlesztéséhez szükséges körülményeket, lehetőségeket. Az egészségfejlesztés elkötelezettséget kíván mind a munkáltató, mind a munkavállaló részéről, és egyébiránt állandó lehetőséget is biztosít a közös munkára, fejlődésre. A dolgozók személyes felelőssége megnő munkájuk iránt, ha érzik, munkahelyük hozzájárul egészségi állapotuk kedvező befolyásolásához.
Ebben nyújthatnak segítséget azok a cégeknek, és dolgozóik számára kifejlesztett csoportos programok, amelyek megmutatják, milyen technikákkal, foglalkozásokkal maradhat egészséges, testileg-lelkileg fitt, motivált egy munkavállaló, és a munkáltatók hogyan őrizhetik, vagy éppen teremthetik meg dolgozóikban, dolgozóik között a csapatszellemet.

Legyen szó hétvégi csapatépítő megmozdulásról, egynapos tréningről vagy rendszeres, munkahelyi egészségmegőrző foglalkozásról a cél egy: hatékony, fegyelmezett, nagy teherbíró képességű, egészségtudatos, vidám-pozitív beállítottságú, csapatban könnyen alkalmazkodó, munkahelyéről minimálisan hiányzó, lojális munkavállaló!

EGYENSÚLY ÉLETVEZETÉSI TRÉNING

Programok:

Csonka Csaba bemutatkozó előadás
Életvitel egyensúly – Előadás a munkahelyi stresszről, következményeiről, megoldások bemutatása, munkahelyi torna bemutatása
Meditáció – Előadás arról, mit kell tudnunk a meditációról. Miért, mikor, és hogyan alkalmazzuk munkahelyen, hétköznapjainkban? A helyes légzés megtanulása.

Egyensúly a táplálkozásban – Előadás napjaink helytelen táplálkozásáról, Egyensúly étrend bemutatása, gyakorlati tanácsok annak alkalmazására
Egyensúly torna – Bemutató a kezdetektől napjainkig, Dr Csomai Zita orvos természetgyógyász, Dr. Mark. R. Pustaver. orvos-chiropractor- az amerikai Nascar csapatorvosa és a magyar Shaolin Szövetség ajánlásával.

Csoportos Egyensúlytorna
és vezetett meditáció

Csoportos Reiki kezelés

Helyszín:
Diósdi Torna Club Sportközpontja
Diósd, Pacsirta u. 29.
Időpont: 9.00-16.00-ig.
(A programok példák, igény szerint alakíthatóak)

Egyensúly Életvezetési Tréning – Csapatépítő hétvége a Somogy Kertje üdülőfaluban

Időtartam, hétvége 2 nap. 1 éjszaka, elhelyezés vályogházakban.

Mobil telefon, Laptop, TV használata tiltott! (negatív energiák)

Étrend:
Egyensúly étrend (Sok-sok zöldség, bio tészták, hogy minél kevesebb negatív gondolatunk legyen, minimális húsfogyasztás!

Elemei:
Előadások:

 • A.) Hogyan kell szaunázni?
 • Mire jó a szaunázás?
 • B.)Mit kell tudni a helyes légzésről-és ennek gyakorlása-?
 • C.) Egyensúly torna eredete- kialakulása- hatásai?
 • D.) Egyensúly étrend eredete- hatásai-alkalmazása a hétköznapokban?
 • E.) Mit kell tudni a meditációról? Hol és mikor alkalmazhatjuk? A technika elsajátítása. A rezgés fontossága a test és lélek egyensúlyában? Mit kell tudnunk és Mire hatnak az energiafeltöltő énekek-dalok? (Bhajanok- Mantrák)

Közös szaunázás (csapatban)

Testébresztő egyensúlytorna (reggel)

Közös meditációk

Közös éneklések
(Indiai és Magyar Bhajanok- Mantrák)

Egyensúly Függőhídon átjutás
– kötélpálya segítségével –

7.) Egyensúly gyakorlatok cölöpön-téglákon egyensúlyozva

(A programok példák, igény szerint alakíthatóak)

Munkahelyi Egészségmegőrző Egyensúlytorna

Gyakoriság: Heti 1 alkalom
Javasolt időpont:
11.00-14.00 közötti időszak
Időtartam: 20-30 perc

Felépítése:

 1.   A helyes légzés megtanulása-gyakorlása. Miért fontos a helyes légzés?
 2. -előadás pár percben-
 3.  Gerinc mobilizációs gyakorlatok (helyes fejbiccentések) Egyszerű, azonnal követhető, egyhelyben történő
 4. Tartóizom erősítő és nyújtó gyakorlatok. Statikus, egyhelyben történő.
 5. Energiafeltöltő, Chi-Kung gyakorlatok (egyhelyben történő és nem megerőltető.)
 6. Összpontosítást, fegyelmet, hatékonyságot növelő Thai-Chi gyakorlatok
 7. Vezetett Meditáció széken ülve. (kéz a kézben, vizualizáció és csapatépítés)
 8. Csoportos Reiki kezelés

(A programok példák, igény szerint alakíthatóak)

tel: +36 30 549 1233
e-mail: csonkacsaba@staregeszseg.hu